19
Μαρ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλωμαρίου

Με την ευκαιρία της πρόσληψης από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εποχικής υπαλλήλου για βιβλιοθηκάριο στο Πλωμάρι, ο Φορέας προσπαθεί να επαναλειτουργήσει την Δημοτική βιβλιοθήκη, σαν δανειστική με τα υπάρχοντα βιβλία, καθώς και με πολλές εκατοντάδες άλλα που συνέλεξε μετά από σχετική καμπάνια στην Αθήνα.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, οι Εθελοντές πυροσβέστες μαζί με μέλη του Φορέα, θα προβούν σε καθαρισμό και ευπρεπισμό του αύλιου χώρου της βιβλιοθήκης την Κυριακή 9/2, όπως είχαν κάνει και ακριβώς πριν δύο χρόνια. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω εθελοντική δράση, να έρθουν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 10:00 το πρωί. Αν έχετε κατάλληλα εργαλεία (πριόνια, τσάπες, αξίνες, κλαδευτήρια,σκούπες) θα βοηθούσε να τα φέρετε μαζί σας, οπωσδήποτε μαζί με μέσα ατομικής προστασίας (γάντια εργασίας κλπ).

Επίσης σήμερα 6/2, με πρωτοβουλία του Φορέα, έγινε προσωρινή επισκευή της στέγης, λόγω πολλών διαρροών. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατή σωστή επισκευή, γιατί δεν υπάρχουν ακριβώς ίδιου τύπου Γαλλικά κεραμίδια, για αντικατάσταση των κατεστραμμένων. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην στέγη της κεντρικής μονάδας του βιολογικού στην πόλη μας. Η σωστή επισκευή απαιτεί να αντικατασταθούν όλα τα κεραμίδια τουλάχιστον σε ένα τμήμα της στέγης.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τον προπερυσινό καθαρισμό.