31
Δεκ

Ευχές και δραστηριότητες του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου

 

Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου σας εύχεται ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό το 2017.

Ο Φορέας αναρτά τις περισσότερες ανακοινώσεις του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης,

αλλά , επειδή υπάρχουν και λίγα μέλη που δεν έχουν λογαριασμό στο face book, μαζί με τις ευχές μας,

αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας αυτό το σύντομο απολογισμό των κύριων δράσεων του Φορέα το 2016:

Τον Ιανουάριο, ταξίδι στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια να πείσουμε εταιρείες χαμηλού κόστους να αρχίσουν

απευθείας πτήσεις Charter από το Ισραήλ στη Μυτιλήνη. Φυσικά ο Φορέας δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρώ για αυτό ταξίδι.

Το Μάιο εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Φορέα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Επαναλήφθηκαν και αυτό το χρόνο τα μαθήματα ιστιοπλοΐας  για παιδιά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ντίνο (Μελανδινό) Καλιάλη που προσέφερε το φουσκωτό του σκάφος  και το δικό του χρόνο, για να έχουμε σκάφος  συνοδείας,  που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των μαθητών, στη διάρκεια των μαθημάτων.

Συνεχίζουμε να λειτουργούμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη Πλωμαρίου «Ευγενία Κλειδαρά» με εθελοντές, σαν δανειστική, και επί πλέον η βιβλιοθήκη είναι διαθέσιμη για πρόσβαση των επισκεπτών στο διαδίκτυο από 2 υπολογιστές. Επίσης είναι διαθέσιμη για  επισκέψεις μαθητών, διαλέξεις και άλλες παρόμοιες δράσεις. Κάθε Δευτέρα απόγευμα, μέχρι πρόσφατα, μαθήματα σκάκι για παιδιά, που τώρα γίνονται στη Λέσχη Πλωμαρίου με διεύρυνση των μαθητευόμενων σε έφηβους και ενήλικες. Ο Φορέας δώρισε 5 σκακιέρες για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων με περισσότερα άτομα.

Συνεργαστήκαμε με τη Δημοτική Κοινότητα και την Αντιδημαρχία Πλωμαρίου για τη λειτουργία του γραφείου πληροφόρησης τουριστών τη τουριστική περίοδο και για τη Γαλάζια Σημαία στη παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, οργανώσαμε τη ξενάγηση, και σε ορισμένες περιπτώσεις και τη φιλοξενία, τηλεοπτικών συνεργείων, δημοσιογράφων και Bloggers για τη τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις άλλων Φορέων του νησιού μας και του Συλλόγου “ΔΑΝΙΑ”.

Φιλοξενήσαμε σύμβουλο ίδρυσης ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) και οργανώσαμε σχετική παρουσίαση στη Λέσχη Πλωμαρίου, διερευνώντας τη περίπτωση ίδρυσης τέτοιας μορφής επιχείρηση για τη παροχή υπηρεσιών τουρισμού.

Σε συνεργασία με το Δήμο, και τοπικούς φορείς (Ομάδα Νέων Πλωμαρίου, Γυμνάσιο Πλωμαρίου,  Λέσχη Πλωμαρίου και Το Πόλιον) συμμετείχαμε στη ενημέρωση επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής μας για τη σωστή ανακύκλωση.

Συμμετείχαμε στις συναντήσεις της Ομάδας Νέων Πλωμαρίου, καταθέτοντας τις σχετικές προτάσεις μας στους προβληματισμούς τους και στα θέματα που συζητήθηκαν.

Αναρτώνται και ορισμένες φωτογραφίες από τις προαναφερόμενες δραστηριότητες. 

 

img_6330-rusian-jurnalists img_5836-istioplia img_6032-galazia-simea img_6066-nei-plomariou img_6233-dania-association img_6267-ntv-turkey img_6351-hosting-rusian-jurnalists img_6429-plomari-library img_6675-rai3-italian-jurnalist gimnasio-plomariou-enimerosi-gia-anakiklosi lesviaki-parikia