17
Αυγ

Γαλάζια Σημαία στην παραλία Αγίου Ισιδώρου

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λέσβου, που είναι υπεύθυνος να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργιες για την διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας, δυστυχώς δεν το έχει πράξει τα τελευταία 2 χρόνια με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος απώλειας της Σημαίας.
Μεταξύ των υποχρεώσεων του Δήμου είναι η πρόσληψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες και για την μη συμόρφωση του επιβάλλονται πρόστιμα κάθε εβδομάδα από τις λιμενικές αρχές.
Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου σε συνεργασία με αρκετές από τις επιχειρήσεις τουρισμού της περιοχής έπραξε ότι ήταν δυνατόν για να μην αποσυρθεί η Γαλάζια Σημαία από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου για το καλοκαίρι 2014 & 2015.
Εκτός από το πρόβλημα του ναυαγοσώστη, κατασκευάστηκε ξύλινος διάδρομος (ράμπα) για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία (λόγω
επέκτασης της παραλίας), εκτυπώθηκαν και αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για τους κολυμβητές, επενδύθηκε με πλακάκια το δάπεδο των αποδυτηρίων και υποστηρίζεται στο μέτρο του δυνατού η καθαριότητα της παραλίας.
Οι επιχειρήσεις που βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια τον Φορέα θα αναφερθούν σε επόμενη ανακοίνωσή μας.
Τελειώνοντας την ανακοίνωση αυτή ,σας πληροφορούμε ότι η επιθεώρηση της παραλίας, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), έγινε με επιτυχία στις 6/8/14 και αναμένουμε και την σχετική γραπτή αναφορά τους μετά την επιστροφή των αρμοδίων από τις θερινές διακοπές.
Πληροφορίες για τις Γαλάζιες Σημαίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της http://eepf.gr/el/blueflag .

Λαμβάνοντας υπόψη την ανεργία πολλών νέων και τις ανάγκες του νησιού μας σε ναυαγοσώστες, θα θέλαμε να παροτρύνουμε νέους και νέες της περιοχής μας να εκπαιδευτούν ναυαγοσώστες, για να μπορούν να σώσουν συνανθρώπους τους από πνιγμό, όταν χρειαστεί, και να έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν σαν ναυαγοσώστες στις οργανομένες παλαλίες του νησιού μας και αλλού με αρκετά ικανοποιητικό μισθό. Από την έρευνα του Φορέα διαπιστώθηκε ότι στο νησί χρειάζονται περίπου 12 ναυαγοσώστες και υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο 2-3. Να λάβετε υπόψη ότι η χώρα μας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των πολλών πνιγμων στην θάλασσα και η εκπαίδευση πολλών ναυαγοσωστών μπορεί να μας απαλλάξει από αυτή την …πρωτιά. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με τον Φορέα για να οργανώσουμε την ομαδική εκπαίδευσή τους με εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή και να διαπραγματευτούμε το κόστος εκπαίδευσης.

 

 

 

DSCN6912