30
Ιαν

Πουλά κάδους ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου

Στην τιμή των 35 ευρώ πουλά, σε ιδιώτες και επαγγελματίες, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου κάδους απορριμμάτων, που προμηθεύτηκε σε μία προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος της καθαριότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή, δεδομένου ότι οι κάδοι που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστοι.

Επίκαιρο παραμένει το θέμα της καθαριότητας και των προβλημάτων που αυτό έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού αυτού. Αυτήν τη φορά το ζήτημα που έχει προκύψει, έχει να κάνει με τον αριθμό των κάδων που υπάρχουν στην περιοχή του Πλωμαρίου, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Όπως φαίνεται, κάποιοι πολίτες θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους για να τακτοποιήσουν ένα ζήτημα για το οποίο μόνο αρμόδιοι δεν είναι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε κείμενο που συνέταξαν τα μέλη του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, οι περισσότεροι κάδοι που κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, είναι σπασμένοι ή τους λείπουν τα καπάκια.

Το προηγούμενο διάστημα, σε μία προσπάθειά τους οι εθελοντές να μετριάσουν το πρόβλημα, προσέφεραν δωρεάν ένα σεβαστό αριθμό κάδων απορριμμάτων. Το κόστος αυτών καλύφθηκε από δωρεές μελών που δόθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό.

Παρά την κίνηση αυτή, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει κι έτσι ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου προμηθεύτηκε μπλε κάδους χωρητικότητας 240 λίτρων, για να τους διαθέσει σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που θα θελήσουν να τοποθετήσουν μέσα σε αυτούς τα σκουπίδια τους. Βέβαια, εκτός από τους κατοίκους του Πλωμαρίου, τους κάδους μπορούν να προμηθεύονται και οι κάτοικοι των τριγύρω περιοχών, αφού στόχος είναι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.