Ούζο

Η παραγωγή του ούζου άρχισε στην Ελλάδα στα μέσα του 1850 και η ακμή της σημειώθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, με επίκεντρο το Πλωμάρι της Λέσβου.

Η σύγχρονη απόσταξη του ούζου απογειώθηκε κατά το 19ο αιώνα, με κέντρο της παραγωγής το νησί της Λέσβου, το οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει κυριότερος παραγωγός του ελληνικού ούζου.

Το 1932, οι παραγωγοί ούζου ανέπτυξαν τη μέθοδο απόσταξης, χρησιμοποιώντας τους αποστακτήρες χαλκού, μέθοδος η οποία θεωρείται τώρα η πλέον κατάλληλη μέθοδος παραγωγής.

Το Πλωμάρι είναι η πατρίδα του ούζου

Tο ούζο Πλωμαρίου αποτελεί  παράλληλα ένα από τα πιο αγαπητά ελληνικά ποτά. Έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, τη δική του γεύση, τη δική του κληρονομιά και κρύβει τα δικά του μυστικά, τα τόσο γνωστά στις πολλές και φημισμένες Πλωμαρίτικες ποτοποιίες που το παράγουν.

Aυτά τα ενσωματωμένα στο προϊόν μυστικά, το έχουν καθιερώσει στην αγορά ως προϊόν υψηλής ποιότητας και ζητείται σαν ούζο Πλωμαρίου. Στο Πλωμάρι μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις ποικιλίες των τοπικών ποτοποιιών και να αποφασίσετε ποια ταιριάζει καλύτερα στη γεύση σας.