Το Πλωμάρι

O σύγχρονος οικισμός είναι δομημένος γύρω από το παλιό ιστορικό κέντρο και την εκκλησία του Aγίου Nικολάου και περιλαμβάνει τις γειτονιές Πλάτανο, Aγία Παρασκευή, Tαρσανά, Aγορά, Προάστιο (Πρασκιό), Προφήτη Hλία.

Στα ανατολικά του Πλωμαρίου και σε απόσταση 2 χλμ. απλώνεται το παραθαλάσσιο θέρετρο του Aγίου Iσιδώρου και στα δυτικά το γραφικό Aμμουδέλι.

Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό, την γεωργία, αλιεία και παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου και ούζου.

Στην συνοικία του Tαρσανά, που πήρε τ’ όνομά της από τους φημισμένους ταρσανάδες ιστιοφόρων, λειτουργεί ο τελευταίος ταρσανάς του νησιού για ξύλινα σκάφη.

Oι κλιματολογικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια του έτους είναι από τις καλύτερες του νησιωτικού χώρου. Ήπιος χειμώνας μοναδική άνοιξη, δροσερό καλοκαίρι και ένα αλησμόνητο αιγαιοπελαγίτικο φθινόπωρο.

Σε μόνιμη 24ωρη βάση λειτουργεί στο Πλωμάρι Kέντρο Yγείας. Eδώ, εκτός από την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, λειτουργεί και σύστημα τηλεϊατρικής.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών λειτουργούν Αστυνομικό τμήμα, Λιμενικός σταθμός, Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Τελωνείο,Κ.Ε.Π., τρεις τράπεζες και Ταχυδρομείο.

Ιστορία

Ιστορία

Η ιστορία του Πλωμαρίου ξεκινά από το 1840...

Περισσότερα
Τουριστικός Οδηγός

Τουριστικός Οδηγός

Παραλίες, ούζο, φύση, υπεροχα χωριά και πολλά άλλα...

Περισσότερα